29-09-07

Schijndracht

Schijndracht is een veel voorkomend verschijnsel en situeert zich in veel gevallen zes tot acht weken nadat de teef loops is geweest.

Symptomen:De teef omringt zich in haar mand met haar speeltjes. Haar melkklieren zijn gezwollen en, wanneer men druk uitoefent, komt er zelfs een beetje melk uit. Haar normale gedrag verandert, zij kan ofwel heel rustig en stil worden ofwel overaktief worden. 

Behandeling:-Steeds, zelfs tijdens een behandeling, zorgen voor voldoende afleiding:Neem de speeltjes weg en ga zo veel mogelijk wandelen, fietsen of spelen met je hond.

-Als de situatie hiermee niet opgelost geraakt raadpleeg dan Uw dierenarts. Deze heeft dan de keuze tussen het toedienen van tabletten of het geven van een inspuiting. Een behandeling heeft over het algemeen een zeer snel resultaat.

Opmerking:

 Indien je hond, na telkens loops te zijn geweest, steeds een schijndracht heeft, is het beter om je hond te laten stereliseren. Eenmaal dit is gebeurd, zal zij niet meer schijndrachtig worden.

Sterelisatie is aan te raden daar er , bij honden die schijndrachtig geweest zijn,  een vergroot risico is tot baarmoederontsteking.

Dagelijkse controle van de vagina is hier, zeker en vast, aan te raden. Bij een baarmoederontsteking zal je hond, vaginaal, vocht verliezen en zal zeer veel drinken en lusteloos zijn. 

Groetjes..........   

11:21 Gepost in Général

De commentaren zijn gesloten.